Bemiddelingsbureau Ixxenz kent de technische sector van binnen

VEGHEL | Goede kandidaten zoeken, vinden en selecteren, dat kan best lastig zijn. Zeker in een markt waarin technisch talent niet voor het oprapen ligt. Ixxenz zorgt ervoor dat mensen in de technische branche hun plek vinden op de arbeidsmarkt. Dat doen ze door uitgebreid met zowel werkgevers als werknemers in gesprek te gaan én hun netwerk te benutten. “Niet alleen het cv is belangrijk”, vertelt directeur-eigenaar Kim van Balen. “We kijken ook naar de bedrijfscultuur en of iemand daarin past”.

Omdat het team van Ixxenz al lang bij bedrijven over de vloer komt, kennen ze de wensen goed. “We hebben een beeld van het bedrijf en we weten wie daar past”, vertelt Kim. “Het slopende proces van zoeken, benaderen, spreken en teleurstellingen nemen we uit handen. Zeker op de huidige arbeidsmarkt met veel open vacatures kan dat veel tijd en energie schelen.”

De lange termijn
Om zowel werknemer als werkgever goed van dienst te zijn, wordt ook in de kandidaten veel tijd gestoken. Elke van Esch, recruitment consultant, vertelt: “We hebben een persoonlijke benadering en nemen graag de tijd voor mensen. Zo kunnen we erachter komen wat iemand zoekt en wat bij die persoon past. De kwaliteit van het contact is belangrijk.” Kim: “We zoeken een plek waar je op de lange termijn gelukkig bent en jezelf kunt uitdagen. We bemiddelen dan ook voor vaste banen.” Dat beperkt zich trouwens niet alleen tot techneuten: “Personen in de breedte binnen de technische branche zijn welkom, zoals bijvoorbeeld inkoop en sales.”