Dat ‘eureka’-moment zorgt telkens weer voor voldoening

“Dat ‘eureka’-moment zorgt telkens weer voor voldoening”, aldus Shanna, Recruitment Consultant bij Ixxenz.

Wij gingen met haar in gesprek; hoe is ze bij Ixxenz terecht gekomen, wat de uitdagingen op dit moment en wat zijn de kansen voor de toekomst.

In 2014 studeerde Shanna af aan het HBO Pedagogiek, een tijd waarin de arbeidsmarkt uitdagend was, vooral voor afgestudeerden in de jeugdzorg en gerelateerde velden. Ze besloot haar gevoel te volgen en de overstap naar psychologie te maken. Om dit vervolgens af te sluiten met een master in Arbeids- en organisatiepsychologie, een keuze die perfect aansluit bij de kernactiviteiten van Ixxenz.

Als Recruitment Consultant heeft Shanna bij Ixxenz een rol gevonden waarin ze haar kennis en vaardigheden optimaal kan inzetten. Ze waardeert vooral de diversiteit van het werk: “Van het zoeken naar de juiste kandidaat tot aan de nazorg, een proces dat ik van begin tot eind mag begeleiden. Het meest bevredigend vind ik de momenten waarop we de perfecte match vinden tussen een kandidaat en een vacature, vooral als deze match misschien niet meteen voor de hand ligt. Dat ‘eureka’-moment zorgt telkens weer voor voldoening.”

De huidige arbeidsmarkt brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Met toch wel een verschuiving in de dynamiek tussen vraag en aanbod. Shanna: “Er zijn wat minder vacatures dan bijvoorbeeld 2 jaar geleden en je merkt dat er door organisaties heel kritisch gekeken wordt. Tegelijkertijd zijn ook kandidaten nog heel kritisch. Toch wil ik die match blijven maken en juist die éne kandidaat blijven prikkelen, want wij hebben écht hele leuke vacatures bij leuke opdrachtgevers. Maar hoe doe je dat, hoe spring je er nou echt tussenuit? Dat zijn de grootste uitdagingen op dit moment en ik probeer mezelf op dat vlak altijd te verbeteren.”

Kansen in de toekomst

Voor de toekomst ziet Shanna zeker nog groeimogelijkheden. Voor haar persoonlijk in het verder ontwikkelen van haar vaardigheden in recruitment en daarnaast ook het begeleiden van nieuwe collega’s. Maar ook voor Ixxenz: “We willen een echte samenwerkingsrelatie met opdrachtgevers opbouwen, waardoor Ixxenz als sparringpartner gezien wordt én als betrouwbare adviseur in het recruitmentproces. Het doel is om Ixxenz hier in de regio beroemd te maken als specialist in recruitment binnen de techniek.’’