De match maken in de techniek

VEGHEL | Je bent werkzaam in de techniek, het gaat goed en je bent tevreden, toch knaagt er iets in je achterhoofd. Je wil toch wel eens weten welke mogelijkheden er zijn in de markt. Herken je dat? Misschien kan Ixxenz uit Veghel je helpen.

Nee, technisch personeel heeft nog altijd bepaald niet te klagen over aandacht van recruiters. Zit je op LinkedIn, dan weten ze je wel te vinden. Toch komt het steeds vaker voor, merkt Kim van Balen van Ixxenz, dat wij ook worden gevonden door dezelfde technische mensen. “En niet zonder reden, want het gaat niet alleen om je cv of alleen om je skills, het gaat er ook om, steeds meer zelfs, of de waarden van een organisatie wel matchen met die van jou.”
En dus ziet ze op haar kantoor steeds meer mensen uit de techniek, op eigen initiatief een afspraak maken. “Soms komen ze omdat ze ontevreden zijn over hun werk of hun werkgever, maar meestal komen ze vrijblijvend. Gewoon om eens te horen wat de markt hen te bieden heeft.”

Het is de rol van recruiter zoals ze die bij Ixxenz graag invullen: persoonlijk. Niet vanuit opportunisme werken, maar vanuit de zoektocht naar een oprechte match. Die aanpak slaat aan. Vier jaar geleden waren ze met zijn drieën, nu met achten. Als team hebben ze een goed contact met het technisch bedrijfsleven in Zuidoost-Brabant. “Wat vind je nu het allerleukst aan je werk? Wat vind je belangrijk? Maar ook: welk type organisatie past bij jou? Een gesprek levert altijd mooie, waardevolle inzichten op. Dus wil je weten waar je staat in de markt? Neem dan vooral eens contact op.”