Díe nieuwe baan waarin de kandidaat weer kan floreren

Díe nieuwe baan waarin de kandidaat weer kan floreren, daar is Elke, Recruitment Consultant bij Ixxenz, continu naar op zoek.

We gingen met haar in gesprek; hoe is ze bij Ixxenz terecht gekomen, waar liggen de uitdagingen op dit moment en wat zijn de kansen voor de toekomst.

Een studie in de psychologie, gevolgd door een master in arbeid en organisatie. Deze academische achtergrond legde een solide basis voor Elke haar carrière in recruitment, waarin ze zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd. “Ik ben zo’n 10 jaar geleden het recruitmentvak ingerold en heb sindsdien bij verschillende bureaus gewerkt, vooral in de techniek. Die ervaring heeft me veel geleerd,” vertelt Elke.

We gaan terug naar oktober 2020; de pandemie zorgde ervoor dat Elke op zoek moest naar een nieuwe uitdaging en net op dat moment was Ixxenz op zoek naar een nieuwe collega. Elke vertelt: “De klik was er vanaf het begin. Daarnaast ligt bij Ixxenz de focus op het persoonlijke contact en het welzijn van zowel kandidaten als klanten, dat sprak mij heel erg aan. We zijn wel een commerciële organisatie, maar het goed willen doen voor de klant en de kandidaat staat voorop. Het gaat minder om de harde targets en meer om de kwaliteit van de match en de samenwerking.” Het is deze persoonlijke en mensgerichte aanpak, waardoor de keuze om voor Ixxenz te gaan een makkelijke werd.

De grootste uitdaging in recruitment, volgens Elke, is het vinden van de perfecte match voor zowel de kandidaat als het bedrijf. “Het is een lange termijn zoektocht, waarbij je met verschillende meningen en uitdagingen te maken krijgt. Maar juist dit maakt het werk zo interessant,” legt Elke uit.

Verdiepingsslag

Elke hoopt zich de komende jaren verder te ontwikkelen in de begeleiding en advisering van kandidaten. “Ik wil mensen verder helpen en een verdiepingsslag maken in hun ontwikkeling, waarna ze weer opbloeien hun (nieuwe) baan”. De focus bij Ixxenz ligt op het verder ontwikkelen van persoonlijke begeleiding en training voor kandidaten, iets dat perfect aansluit bij Elke’s achtergrond en ambities. Haar opleiding in de psychologie en haar ervaring in technische recruitment stellen haar in staat om deze brug tussen technische vaardigheden en menselijke behoeften te slaan.

In een tijd waarin de arbeidsmarkt voortdurend verandert, weet Elke dat een persoonlijke aanpak niet alleen waardevol is, maar ook essentieel voor succes. “Als we, naast het maken van matches, mensen dan op persoonlijk vlak verder kunnen helpen in hun ontwikkeling, is dat mijns inziens alleen maar win-win. Hierin zie ik een mooie rol voor mezelf weggelegd,” concludeert Elke.