Medewerker in de spotlight: Mark

In het bruisende hart van Kepser, een gerenommeerd metaalbedrijf gespecialiseerd in plaatwerk en buislaserbewerking, vinden we Mark. Via Ixxenz heeft hij de weg gevonden naar zijn baan als Calculator / Werkvoorbereider bij Kepser, waar hij zich bezighoudt met calculaties en zich ook inzet voor verbeterprojecten.

Diversiteit in metaalproductie
Kepser blinkt uit in het produceren van diverse metaalproducten, waaronder plaatwerk in allerlei vormen en maten. Ze hebben een buislaser wat hen in staat stelt om profielen te bewerken, variërend van ronde buizen tot vierkante kokers met schuine kanten, figuurtjes, of zelfs letters. Daarnaast veel constructiewerk/lassen, verspanen en assemblagewerkzaamheden. Draai- en freeswerk vormen een aanvulling op het plaatwerk, waardoor Kepser flexibel kan inspelen op de uiteenlopende wensen van klanten.

De projecten zijn erg divers. Zo liep Mark laatst nog door de fabriek en zag hij dat ze bezig waren met het maken van een hydrauliek aggregaat. Een grote tank waar hydrauliek onderdelen op gebouwd worden waar dan vervolgens olie in komt. Maar ook projecten in de procesindustrie en voor machinebouwers in verschillende branches. Elke klant met zijn eigen specifieke wensen, bijvoorbeeld complete RVS onderdelen of materialen die hitte bestendig moeten zijn.

Kortom het loopt van links naar rechts en dat is ook wel tekenend voor Kepser. Als je een eigen product maakt dan heb je vastgestelde kaders, maar bij Kepser is iedere klant anders. Daardoor blijft het werk leuk en uitdagend.

Mark’s rol in het bedrijfsbureau
Mark maakt deel uit van een klein, toegewijd team van 6 à 7 mensen op het bedrijfsbureau. Als werkvoorbereider besteedt hij het grootste deel van zijn tijd aan calculaties. Daarnaast heeft hij er een project bij om de calculatiesoftware te verbeteren. Een erg mooie tool waar je een file in kunt laden en wat vervolgens feitelijk uitrekent wat de kosten zijn van het product wat je wilt gaan maken.

Het liefst is hij bezig met dit soort projecten, maar door bezig te blijven me calculeren weet hij precies wat er anders kan en wat er verbeterd moet worden aan de software tool. Door de ervaring die hij opdoet kan hij het project ook doen en wordt het calculeren uiteindelijk een stuk makkelijker en efficiënter.

Challenges en trots bij Kepser
In de eerste maanden heeft Mark al heel wat uitdagingen het hoofd moeten bieden. De drukte zorgde ervoor dat zijn project tijdelijk werd geparkeerd, maar dit gaf hem ook de kans om de zwakke plekken in het proces te ontdekken. Mark put energie uit deze uitdagingen en ziet het als een kans om te verbeteren.

Wat Mark zo aanspreekt bij Kepser is de diversiteit in het werk en de waardering die hij ontvangt. Zijn bedrijfskundige achtergrond, twintig jaar geleden nog niet zo bekend in de technische wereld, komt nu volledig tot zijn recht. Het motiveren van mensen en het doorvoeren van veranderingen is een kunst die Mark verstaat. Op een positieve manier blijven benadrukken dat het beter kan, dat lukt hem aardig.

Industrie 4.0
Mark kijkt positief naar de toekomst, vooral met het lopende automatiseringsproject. Het doel is helder, hoewel er nog uitdagingen zijn met verschillende tekensystemen en artikelnummers. Industrie 4.0 biedt hierin nieuwe mogelijkheden voor verbetering. Mark ziet nog jaren van boeiend en nuttig werk voor zich, waarin zowel hij als Kepser blijven groeien. Zijn ervaring en leeftijd hebben hem geleerd om niet te hard te rennen, maar juist op een efficiënte en bedachtzame manier vooruit te gaan.

Ixxenz als Perfecte Match
Mark is vol lof over Ixxenz en de match die ze hebben gemaakt. Hij prijst het vermogen van Ixxenz om mensen te plaatsen waar ze niet alleen kunnen werken, maar ook kunnen groeien. De relatie met Ixxenz voelt natuurlijk aan, met een gevoel van ondersteuning wanneer dat nodig is.

Wil jij ook een zo’n leuke baan waarin je kunt groeien en meedenken over de toekomst? Neem dan eens contact met ons op, dan gaan we graag met je in gesprek!