Tips voor het schrijven van een goede vacaturetekst

Wil jij betere en meer gerichte sollicitaties ontvangen? Hoe een goede vacaturetekst ervoor zorgt dat je meer goede sollicitanten krijgt!

Vacatureteksten. Er is in de loop van de jaren al veel over gezegd en geschreven. Toch worden veel vacatureteksten zonder er goed naar te kijken gekopieerd en online gezet. Gevolg, geen enkele sollicitant.

In deze schaarse tijden wil je er alles aan doen om de juiste kandidaten aan te trekken. Ben jij het spoor ook bijster, lees dan onderstaande tips om daarna een dijk van een vacaturetekst te kunnen schrijven!

1. Wees specifiek en duidelijk
Het is heel belangrijk om duidelijk te zijn. Een kandidaat moet in één oogopslag kunnen zien wat de functie inhoudt en wat er wordt verwacht. Zorg dat je heel specifiek bent en vermijd vage termen. Op de volgende punten kan je letten:

2. Beschrijf de bedrijfscultuur en voordelen
Zorg dat je niet alleen informatie verstrekt over de inhoud van de functie, maar dat je ook een duidelijk beeld schept van het bedrijf en de cultuur. Zo kan een kandidaat beoordelen of dit bij hem/haar past. Zorg dat de volgende punten duidelijk naar voren komen:

3. Gebruik een aantrekkelijke en actieve schrijfstijl
Zorg dat je een actieve, enthousiasmerende toon gebruikt bij het schrijven van de vacature. Zo betrek je de lezer meer bij je verhaal. Een aantal aandachtspunten om dit te bereiken zijn:

Uiteindelijk wil je de juiste kandidaten aantrekken. Zorg ervoor dat je altijd eerlijk en transparant blijft. Bied je niet het hoogste salaris, leg dan bijvoorbeeld de nadruk op secundaire arbeidsvoorwaarden. Wanneer je open en transparant communiceert, zorg je ervoor dat je vertrouwen opbouwt en dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je een aantrekkelijke werkgever bent.  

 Heb jij ook zo’n moeite met het schrijven van vacatureteksten en het aantrekken van de juiste kandidaten. Bij Ixxenz zijn we hier specialist in en kunnen we je goed helpen. Neen contact op met Kim van Balen, Martijn van Dalen of Sven van de Manakker en zij zullen de mogelijkheden met je doornemen.