‘Zij snapt het’

“Wat wij nu meemaken is ongekend. Deze groei heb ik de afgelopen jaren nog nooit zo gezien”. Zo begint André van Veen, Manager Design & Engineering, zijn introductie van Amada Weld Tech. Amada is een machinebouwer gespecialiseerd in de ontwikkeling, bouw en onderhoud van machines ten behoeve van diverse verbindingstechnieken.

“Kim van ixxenz ken ik al jarenlang. Wij zoeken mensen die goed passen bij onze organisatie met goede kennis en kunde van machinebouw. Kim weet hierin de juiste match met kandidaten te maken. Onze samenwerking verloopt soepel, no-nonsense, eerlijk en afspraak is afspraak. Zij snapt het.”

André laat ons een van de machines zien die Amada maakt. Indrukwekkend! Hier worden hele dunne draden voorzien van meetpunten. In deze draden worden kleine chirurgische instrumenten, zoals bijvoorbeeld een microscoop ingebracht die dan door de chirurg in het lichaam naar de hersenen of bijvoorbeeld het hart geleid worden. Met de meetpunten kan de chirurg dan zien hoever de draad in het lichaam is.

Later tijdens ons interview legt André mij uit dat dit ook zo mooi is van het werken bij Amada. Als engineer ben je betrokken bij het gehele project en de bouw van de complete machine. Dit zijn vaak complexe machines die klantspecifiek ontworpen worden. André is trots op het machineplatform dat nu voor een groot deel gestandaardiseerd is. Vanuit deze basis wordt een machine verder ontwikkeld en afgebouwd. Dit maakt dat elke machine weer nieuw en uitdagend is. Een engineer kan hier dan ook volop zijn creativiteit kwijt en zijn vaardigheden verder ontwikkelen.

De juiste match: André van Veen, rechts (Manager Design & Engineering) met in het midden Jeroen (Engineer) en links Kim van Balen, Directeur bij ixxenz.