Een nieuw avontuur aangaan; Ixxenz begeleidt

Stel: Je bent, nadat je jouw HBO Werktuigbouwkundige opleiding hebt afgerond, blijven plakken bij het bedrijf waar je bent afgestudeerd. Nu, 20 jaar later, werk je er nog steeds maar begint het steeds vaker te kriebelen. 

Tijd om met Ixxenz in gesprek te gaan. 

Wij weten namelijk heel goed dat dit best wel spannend voor je is. Wees gerust; de meeste (en mooiste) bemiddelingen die wij doen, zijn voor kandidaten die het eigenlijk goed naar hun zin hebben, maar toch eens de horizon willen verbreden. Dát is onze specialiteit. 

 

Waarom een nieuwe baan? 
Ter introductie een kleine onderbouwing waar dat gevoel van willen switchen vandaan komt en waarom je dus überhaupt op zoek zal gaan naar een nieuwe baan. 

Het is een natuurlijke drang om altijd vooruit te willen in je werk. Zelfs als je goed op je plek zit en leuke collega’s hebt. Als persoon is het heel normaal om te streven naar carrièregroei, betere voorwaarden en nieuwe uitdagingen. Veranderende bedrijfsomstandigheden kunnen ook aanzetten tot het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Het verlangen naar persoonlijke ontwikkeling en een dynamische werkomgeving drijft je ertoe breder te kijken, zelfs als je op dit moment tevreden bent. Dan is het de kunst om de beste match tussen individuele doelen en professionele kansen te vinden. 

“Het moet goed voelen” 
Wij zijn van mening dat, wanneer je beslist om te switchen, je hier dan ook volledig achter moet staan. Zowel de functie als de werkgever moeten goed voelen. Het begint allemaal met de oriëntatiefase. We nodigen je uit voor een kop koffie bij ons op kantoor en gaan met je in gesprek. We bespreken je cv, wat heb je allemaal gedaan en welke keuzes heb je gemaakt. Maar belangrijker nog, we luisteren naar je ambities; in welke rol werk je het liefst, in welke cultuur voel je jezelf fijn en waar wil je naar toe groeien. Kortom, welke baan en organisatie passen het beste bij jou. 

Aan de hand van dit gesprek gaan we aan de slag. Een enkele keer komt het voor dat we reeds met een passende vacature bezig zijn, maar vaker moeten we actief op zoek. We kennen veel bedrijven in de regio en hebben vaak wel een goed beeld welk type bedrijf bij jou past. Daar gaan we eens informeren, zijn er mogelijkheden voor kandidaten zoals jij? Dit lukt echt niet altijd meteen, daar houden we je dan ook zeker van op de hoogte.  

Omdat jij niet weg hoeft bij je huidige baan, geeft het ons ook de tijd om een baan te vinden die écht bij je past. Waar jij vol overtuiging ja tegen zegt. Gaat het toch wat sneller en voor jouw gevoel te snel? Geef dat dan ook aan. We pauzeren dan onze zoektocht, maar vergeten je niet. Want áls die ene passende vacature dan toch voorbij komt, laten we je dat zeker weten. Dan kun je zelf beslissen wat op dat moment te doen. 

De sollicitatieprocedure; de voorbereiding 
Het moment is daar. We hebben een leuke baan voor je gevonden, bij een bedrijf waar jij als persoon helemaal past en het is ook nog eens om de hoek. In overleg brengen we jouw cv onder de aandacht en omdat wij elkaar al goed kennen, durven we wel te stellen dat opdrachtgevers op ons advies vertrouwen en je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. 

Iedere kandidaat is anders en heeft verschillende behoefte qua begeleiding. Afhankelijk van hoe jij erin staat en met welk vertrouwen je het gesprek tegemoet gaat, beslissen we samen wat voor jou de beste route is: 

De sollicitatieprocedure; het vervolg 
Na het gesprek horen we zowel van jou als de opdrachtgever hoe het gegaan is. Is er een match of zijn er misschien toch nog wat twijfels? Kunnen we die twijfels wegnemen door jou bijvoorbeeld met een directe collega te laten praten? Dan adviseren wij de opdrachtgever hierin om dit te doen. Of zie jij het helemaal zitten, maar heeft de opdrachtgever nog twijfels? Ook dan sturen we aan op een vervolggesprek, we kijken dan wat nodig is om de opdrachtgever toch te overtuigen en spelen hier een adviserende rol in. 

Als het zover is dat er een aanbod komt, zullen wij hierin ook begeleiden en adviseren. Uiteraard hebben we jouw salariswensen vooraf al met de opdrachtgever besproken en ben jij ook al op de hoogte van de salarisschaal en bijbehorende voorwaarden. We zullen dan ook niet voor verrassingen komen te staan. Toch adviseren wij de klant om jou een goed voorstel te doen. Dit kan wat meer salaris zijn, maar bijvoorbeeld ook een groeipad waar je de komende jaren naar toe kunt groeien. Natuurlijk moet het wel realistisch blijven maar hierdoor kan jouw goede gevoel net een beetje extra verstevigd wordt. 

Begeleiding na aanname 
Niet alleen tijdens het sollicitatieproces maar ook wanneer je al gestart bent bij je nieuwe werkgever, blijven we je volgen. Omdat wij een goede vertrouwensband hebben opgebouwd, kun je altijd bij ons terecht, ook wanneer er dingen zijn waar je tegenaan loopt. Dan gaan we met elkaar in gesprek en sturen we bij waar nodig.  

Naast dat je onderdeel uitmaakt van het team bij onze opdrachtgever, word je ook onderdeel van Ixxenz. Dat betekent dat we je voorzien van een welkomstcadeau, dat je mee mag naar de jaarlijkse BBQ én dat we je door het jaar heen voorzien van verschillende attenties (denk aan kerst, sinterklaas en pasen). Daarnaast voeren we ook periodiek evaluatiegesprekken met jou en je leidinggevende en zorgen we dat we regelmatig op de werkvloer verschijnen. Gewoon om even een praatje te maken. 

Ook jouw werkgever wordt waar nodig door ons begeleid. Voordat je start hebben we contact en informeren of alles voor jou geregeld is. Zijn de inloggegevens compleet, is er een werkplek beschikbaar en ligt het inwerkplan klaar. En ook hier fungeren wij als sparringpartner. Is er iets aan de hand, ze schakelen ons in zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossing.  

Ja ik wil 
Herken je jezelf in deze blog? Neem dan contact met ons op, dan gaan we samen op zoek naar een leuk en nieuwe avontuur! Bel 0413 – 729 009 of mail naar info@ixxenz.nl 

Lees ook: Hoe werkt detachering via Ixxenz