Hoe werkt detachering via Ixxenz?

Eerder las je al waarom het een goed idee is om een nieuwe baan te zoeken via een bemiddelingsbureau. Nu gaan we verder in op de vraag wat detachering is. Want wanneer je via Ixxenz een nieuwe baan vindt, is de kans groot dat dit gebeurt op basis van detachering. Spannend? Een nieuwe baan is altijd spannend, maar we leggen je graag uit waarom je jezelf geen zorgen hoeft te maken over detachering.

Detachering: de definitie
Wij merken dat het begrip detachering niet voor iedereen even duidelijk is. “Een paar weken hier, vervolgens een paar maanden daar”, horen wij vaak terug uit de markt. Niets is minder waar! Als je het letterlijk gaat opzoeken betekent detachering het uitlenen van werknemers aan een derde partij. In de praktijk wil dat zeggen dat een bedrijf personeel inhuurt via een bureau. Dit kán tijdelijk zijn, maar bij Ixxenz gaat het altijd om langdurige overeenkomsten op een vaste locatie. Onze opdrachtgevers zijn dan ook op zoek naar iemand die zich voor lange tijd willen binden en we zien dat zij veel investeringen doen in nieuwe medewerkers. Ook zij willen jou dus graag behouden.

Waarom kiest Ixxenz voor detachering?
Bij Ixxenz gaan we voor de lange termijn relatie. Dit kan zowel een langdurige detachering zijn als een deta-vast constructie. Bij langdurige detachering krijg je eeen vast contract bij ons, bij detavast komt je uiteindelijk bij de opdrachtgever in dienst. Wij bouwen een persoonlijke band met je op gedurende jouw zoektocht naar een nieuwe baan en we blijven je ook goed begeleiden. Dat vinden we fijn. Bij detachering laten we je dus nog niet meteen los. We hebben regelmatig contact en we kunnen jou helpen en adviseren, ook wanneer je ergens tegen aan loopt. Zeker weten dat jij je goed voelt in je nieuwe baan, dat is ons doel en dat geeft ons voldoening.

Wat is de meerwaarde voor jou als medewerker?

Waarom kiest de klant voor detachering?
Veel bedrijven kiezen tegenwoordig voor detachering, simpelweg omdat het bureau ze ontzorgt. Werving en selectie, arbeidsvoorwaardelijke gesprekken, administratie en begeleiding, wij zorgen dat de klant hier geen omkijken naar heeft. Daarnaast verzorgen wij de personeelsadministratie (zoals loon, werkgeverslasten, pensioen, doorbetaling tijdens ziekte en vakantie). Dit levert een enorme tijdsbesparing op, zodat de klant zich kan richten op de kennismaking en onboarding van de nieuwe medewerker.

Kortom; wat betekent detachering?
Bij Ixxenz betekent detachering: werken op een vaste locatie met de intentie om een vast dienstverband aan te gaan. En omdat we werken volgens de inlenersbeloning, waarborgen we dat onze medewerkers dezelfde voorwaarden krijgen als hun collega’s die direct bij het bedrijf in dienst zijn!

Terwijl wij de klant op vele gebieden ontzorgen, kun jij op je gemak wennen aan je nieuwe werkplek. Na de afgesproken detacheringstermijn heeft de klant jouw skills en vaardigheden leren kennen en weet jij hoe de paden lopen binnen de organisatie. Een goede basis om samen het dienstverband voort te zetten! Lees ook de ervaring van onze medewerker Stan over de detavast-constructie.

Wil je meer weten over ons team en wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op via info@ixxenz.nl of 0413-729009. Wij plannen graag een kop koffie met je in!