Medewerker in de spotlight: Stan

Stan werkt sinds mei 2021 bij Heesen Yachts in Oss en staat bij ons in de spotlight. We zijn met hem in gesprek gegaan over hoe zijn werk bij Heesen eruitziet en wat zijn ervaringen met Ixxenz zijn.

Stan is Projectleider Mechanical en is voornamelijk bezig met het HVAC deel aan boord van de jachten. De werkzaamheden waar hij zoal mee bezig is, omschrijft hij als volgt: “Het aansturen van de voormannen die dan vervolgens weer de loodgieters aansturen. Als Projectleider verzorg ik de bezetting aan boord; welke werkzaamheden pakken de voormannen de komende weken op en welke loodgieter gaat waar aan het werk? Ik zorg voor de werkvoorbereiding en daarbij hoort ook een stuk tekeningcontrole voor de jachten die eraan zitten te komen in de productie. Verder ben ik ook heel veel aan boord met de collega’s om problemen te bekijken en oplossingen te bedenken.“

Goed plannen
“Aan boord werken we meestal in krappe ruimtes, vooral in de machinekamer. Planning is dus van groot belang. Het komt wel eens voor dat diverse disciplines ergens tegelijk moeten zijn, er moet dan worden bepaald wie wanneer aan boord kan om zijn werkzaamheden te doen. Daar zit natuurlijk altijd wel een chronologische volgorde in. Sommige werkzaamheden moeten nou eenmaal vóór andere uitgevoerd worden, maar wanneer het tegelijk kan overleggen we wie er als eerste gaat. We streven ernaar om het aan boord zo soepel mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat we niet achteraf het halve systeem moeten afbreken omdat er iemand nog ergens bij moet. Dus vooral goed plannen en vooruitdenken wat er allemaal nog aan zit te komen. Dat is een beetje waar je als Projectleider mee bezig bent”, aldus Stan.

Snoepreisje
Stan heeft op dit moment 2 jachten onder zijn hoede: “Eentje is zo goed als klaar, die moet volgende week technisch opgeleverd worden dus die zijn we nu aan het afronden. Hij ligt inmiddels in Hellevoetsluis en ik ga daar naartoe om alle formulieren te laten tekenen door de kapitein. Dan ga ik een dag die kant op om aan boord een aantal metingen te doen, zodat de engineer van de boot kan zien dat alle systemen werken. Vervolgens geeft hij groen licht aan de kapitein voor goedkeuring. Wanneer de kapitein zijn handtekening heeft gezet is het project voor mij klaar.’’

‘’Dit zijn leuke werkzaamheden die er aan het eind van het project nog bij komen. Wat ook leuk is om te vermelden is dat ik een paar weken geleden ook mee ben gegaan op zeevaart, dus dan wordt er een proefvaart op zee gedaan. Erg leuk want hoe vaak zit je nou eenmaal op zo’n jacht? Het is natuurlijk een heel bijzonder product en als je daar dan mee mag varen, is dat wel een mooie bijkomstigheid. Ik heb hem ook weggebracht van Oss naar Pernis, dat is toch eigenlijk wel een snoepreisje. Het was toen supermooi weer, dus dan loop je lekker in het zonnetje rond op het jacht. Even rondkijken op sundeck en dan weer op maindeck. Dit is niet iets wat persé altijd gebeurt, maar dat wordt dan gegund aan een aantal nieuwe mensen om een keer mee te maken. En ik was daar één van”, zegt Stan met een big smile.

“Meer dan alleen een werknemer”
“Ik heb het goed naar mijn zin bij Heesen, ze zijn enorm gegroeid de laatste jaren. Op dit moment liggen er 4 tot 6 jachten tegelijk in de werf die gemaakt moeten worden, wat echt wel een forse groei is. Dit vergt goede planning en tegelijk geeft het ook mogelijkheden: meedenken om processen te verbeteren is iets wat ik zelf ook erg leuk vind om te doen.”

Stan werkt op detacheringsbasis (deta-vast) via Ixxenz bij Heesen Yachts. Volgende maand wordt hij overgenomen en komt hij rechtstreeks bij Heesen in dienst. Met Ixxenz heeft hij alleen maar positieve ervaringen: “Dat zit ‘m grotendeels in de korte lijntjes, het informele; gewoon no-nonsense, een normaal gesprek kunnen voeren, lekker laagdrempelig. De betrokkenheid en de interesse in de werknemers heb ik als erg prettig ervaren.” Ixxenz wil dat ook uitstralen, we vinden het belangrijk om voor iedereen aandacht te hebben. “Ja inderdaad, een heel fijn contact en het gaat buiten de werksferen om ook over de dagelijkse dingen die we met elkaar kunnen delen. Je bent meer dan alleen een werknemer en dat merk je echt!”

Wil jij ook zo’n leuke baan als Stan? Neem dan eens contact met ons op, dan gaan we graag met je in gesprek!

Edit 2024: Omdat Stan intern bij Heesen recent een andere rol heeft gekregen, zijn we op zoek naar een nieuwe ‘Stan’. Interesse? Lees de vacature hier.

Leuk artikel? Lees ook het verhaal van Ruud of Shanna.