Bij Ixxenz mag je doen wat je leuk vindt

Ixxenz is groeiende; de komende tijd zijn we van plan om ons interne team met nieuwe collega’s te versterken. Zo zijn we momenteel op zoek naar een Recruitment Consultant. Een leuke functie en hoe kun je dat nou beter overbrengen, dan door storytelling? Daarom gingen we in gesprek met Shanna Laemers. Sinds 2018 werkt Shanna als Recruitment Consultant bij Ixxenz. In dit artikel lees je over haar functie, hoe haar dag eruit ziet en wat er zo leuk is aan werken bij Ixxenz.

Recruitment Consultant in een notendop: Je bent van a tot z bezig met aan het invullen van vacatures. Searchen, veelal op Linkedin, benaderen van kandidaten, maken van belafspraken en van daaruit persoonlijke intakes plannen. Kandidaten spreken voor specifieke vacatures óf kandidaten vrijblijvend spreken en samen op zoek gaan naar een mooie, passende baan. Beide komt voor in ons werk. Vervolgens het begeleiden van het hele proces tussen kandidaat en klant, totdat iemand wordt aangenomen en zijn contract tekent.

Shanna, vertel eens hoe je dag eruit ziet?
“Laat ik voorop stellen dat elke dag anders is, natuurlijk zijn er dingen die dagelijks terugkomen, maar aan het begin van de dag weet je nooit zeker hoe de dag verloopt.” Lachend begint Shanna: “De vaatwasser, daar begint de dag mee. Nee haha, koffie, daar beginnen we mee. Dan open ik mijn mail en filter ik de prioriteiten. Is er direct actie nodig pak ik het meteen op, anders gebeurt dit in de loop van de dag. Daarna wisselen belafspraken, teamsmeetings en persoonlijke intakes elkaar af. Wanneer er tussendoor tijd over is, besteed ik dit aan het searchen naar nieuwe kandidaten.

Tussen de middag lunchen we altijd met z’n allen, vaak met onze zelfgemaakte soep uit de soepmaker. En meestal sluiten we af met een rondje wandelen, dat is altijd wel fijn, even frisse buitenlucht. In de middag ga ik mee met een sollicitant op sollicitatiegesprek bij de klant, waarna ik daarna (voor de files) richting huis rijd om daar nog een paar telefoontjes te plegen of een intake op locatie te voeren.”

Waarom is dit werk juist bij Ixxenz zo leuk?
Shanna: “Het interne team, dat maakt het leuk! We hebben het gezellig met collega’s onderling, we zijn een hecht team en we zijn goed in wat we doen. We vullen elkaar als team goed aan. Het is ook leuk om bij Kim (van Balen, Directeur Ixxenz – red.) te werken, want ze doet erg haar best voor de medewerkers. Ze zorgt er echt voor dat iedereen goed in z’n vel zit en kijkt echt naar de mens achter de werknemer.

Daarnaast vind ik het werken bij een bureau juist heel leuk. Wij zijn niet voor 1 bedrijf aan het werven, maar het is altijd anders. De ene keer ben ik op zoek voor een machinebouwer in de food, dan ben ik weer op zoek voor een bedrijf wat meer in de duurzame installatietechniek zit of een productiebedrijf. Veel verschillende takken binnen de technische branche en dus ook heel veel verschillende vacatures. Juist die afwisseling vind ik gewoon heel leuk”, aldus Shanna.

Kandidaat blij + klant blij = Ixxenz blij
“Een voorbeeld van een project waar ik hard voor gewerkt heb en uiteindelijk dé kandidaat gevonden heb is Contiweb in Boxmeer. Ik was al even op zoek naar een Senior Electrical Engineer, dus iemand die zich bezig houdt met Electrical Engineering maar ook met het oppakken van projecten en het trekken van de kar op de afdeling. Geen makkelijke vacature, er zijn niet veel mensen die werken met E-Plan, het softwareprogramma, die beschikbaar zijn in de markt. Vaak zitten ze goed op hun plek. Het was best wel een zoektocht, maar uiteindelijk heb ik contact weten te leggen met Peter; een hele leuke, vlotte kandidaat met ambitie. Hij is 2x op gesprek geweest en het klikte gewoon geweldig. Hij is blij, bij Contiweb zijn ze megablij en wij zijn dus ook superblij.”

Taart en kickboksen
Op de vraag waarom je bij Ixxenz moet komen werken, kan Shanna goed antwoord geven: “Ons werk is heel afwisselend. Je mag hier doen wat je leuk vindt. We zijn als team leuk. Wat ook nog leuk is om te vermelden is dat we laatst samen met Kim hebben meegedacht over het toekomstperspectief van Ixxenz. In een heisessie hebben we onze doelstellingen voor de komende 3 jaar vastgesteld. Allemaal teamdoelstelling, dus we doen het echt met z’n allen. En het zijn haalbare doelstellingen, daar hebben we ook voor gezorgd. Want we willen ze natuurlijk wel allemaal afvinken.

Als we die doelstelling dan afvinken, staan er een aantal leuke reisjes op de planning, die we ook zelf hebben mogen bedenken. Dat is hoe het bij Ixxenz gaat, je mag veel meedenken en als er dingen behaald worden, wat toch best vaak gebeurt, dan staan leuke dingen tegenover. We eten bijvoorbeeld veel taart. Om te compenseren wandelen we heel veel of neemt Kim ons mee om te gaan kickboksen met het team 😉 “

Interesse?
Wil je meer weten over onze interne vacature of wil je solliciteren? Neem contact op met Kim, zij vertelt je graag meer over Ixxenz en onze groei. Bel 06-46610842 of mail naar kim@ixxenz.nl.

Leuk artikel? Lees ook het verhaal van Stan of Naima.