Bij Flexim kan ik mijn ei kwijt

In juni 2021 hebben wij Ruud Bakker naar Flexim Group bemiddeld, waar hij als Projectmanager werkt. Flexim is een onafhankelijk IFM dienstverlener (Integrated Facility Management). Het hoofdkantoor staat in Utrecht maar ze werken voor klanten in het hele land. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kantoren op de Amsterdamse Zuidas, maar ook bedrijven op de Hightech Campus in Eindhoven. Ze zijn een van de meest innovatieve spelers als het gaat om Facility Management. Door een unieke en flexibele aanpak levert Flexim facilitaire dienstverlening op maat, zodat de klant zich op hun kernactiviteit kan richten. Ruud werkt er nog steeds met veel plezier. Zodoende gingen wij met hem in gesprek over zijn functie, met welke projecten hij zoal bezig is en wat er zo leuk is aan werken bij Flexim.

Facility in de breedste zin van het woord
“Bij Flexim ben ik Projectmanager in de breedste zin van het woord. Wij voeren facilitaire projecten uit, zowel klein als groot, voor een diversiteit aan opdrachtgevers. Van huis uit ben ik bouwkundige, dus als er een bouwkundig project voorhanden is, wordt deze aan mij toebedeeld. Maar ik pak ook allerlei andere dingen aan: installatietechnische projecten, verhuizingen of de begeleiding van andere projecten. Eigenlijk mag ik alle projecten die in mijn straatje passen oppakken.”

Enkele voorbeelden van projecten: “ Recent hebben we een tourniquet (toegangspoort, draaideur – red.) bij een kantoor vervangen, een erg leuk project. Maar ook het organiseren van een verhuizing van 80 mensen binnen 2 of 3 weken in Eindhoven. Een vrij ‘last-minute’ project, waar heel veel haast bij was en wat dus allemaal snel geregeld moest worden. Een ander voorbeeld is de begeleiding van de nieuwbouw van een kantoor met diverse werkplaatsen en hallen in Eindhoven. Zomaar een paar projecten waar ik mijn ei goed in kwijt kon, enorm veel plezier heb beleefd en die ook goed zijn afgerond.

Projecten van kop tot staart
Wij vroegen Ruud hoe de verantwoordelijkheid in de projecten ligt. Ben je alleen of in een team verantwoordelijk? En hoe gaat dat in zijn werk? Ruud geeft aan: “Dat wisselt per opdrachtgever maar ook per project. Soms pak je projecten vanaf het begin in je eentje op en ben je verantwoordelijk van kop tot staart. Alles gaat uiteraard in goed overleg met de opdrachtgever, maar verder werk je alleen.

Andere projecten voeren we in teamverband uit. Dit kan een team van collega’s binnen Flexim zijn, maar soms wordt het ook uitgebreid met medewerkers van de opdrachtgever. Het projectteam bestaat dan uit mensen met verschillende expertises. Op dit manier helpen we elkaar en brengen we het resultaat naar een hoger niveau. Het teamwerk binnen Flexim is erg hoogstaand”, besluit Ruud.

“Dus ja, het wisselt heel erg en dat maakt het ook leuk en spannend. Elke dag is anders, elke dag ben je op een andere manier bezig. Dat houdt jezelf scherp en dat maakt ook dat het werk leuk blijft. Of je een project alleen of samen oppakt, hangt overigens af van de complexiteit van het project. Dus niet persé of iets 1000 euro, een ton of een miljoen kost, maar hoe complex het is. Daarbij kijken we naar hoe het budget is geregeld, hoe het zit met de tijd en hoe de insteek van de opdrachtgever is. Dus niet zozeer de financiële omvang”, vult Ruud ter verduidelijking aan.

Grote diversiteit aan collega’s
Op de vraag wat er zo leuk is aan werken bij Flexim, heeft Ruud zijn antwoord snel paraat: “Nou, bij Flexim heb je een hele grote diversiteit aan collega’s. Niet alleen qua achtergrond, opleiding en vakgebied, maar ook qua leeftijd en samenstelling.” Ruud is één van de oudste, of naar eigen zeggen misschien wel de oudste, bij Flexim en dat maakt het alleen maar dynamischer. Ruud vervolgt: “Het is zo ontzettend leuk om met jonge mensen te werken, die hebben weer heel andere inzichten. Ze zijn veel sneller op de computer en met het uitzoeken van dingen, daar kunnen ze mij vaak mee helpen. En ik help en begeleid ze op mijn beurt weer met zaken waar ik ervaring mee heb en waar zij nog ervaring mee op moeten doen. Dus een compleet team van collega’s”.

Je werkt natuurlijk ook veel op locatie van de klant, hoe wordt deze teamspirit dan tóch gewaarborgd? “Iedereen bepaalt inderdaad zijn eigen agenda en is ook vaak op locatie van de opdrachtgever te vinden. Maar we hebben korte lijntjes onderling en zijn makkelijk bereikbaar. We helpen en ondersteunen elkaar waar het kan en waar nodig. Er zijn intern verschillende manieren waarop je een vraag uit kunt zetten en antwoord kunt verwachten.”

Motortoertocht
Er wordt bij Flexim veel georganiseerd, ook buiten werktijd. Wanneer je zelf met ideeën komt om iets te organiseren wordt dit ook erg gewaardeerd. Ruud vertelt enthousiast: “Vorig jaar heb ik met 2 collega’s een motortoertocht georganiseerd. Dat is hartstikke leuk geweest en dat wordt een terugkerend ding, dat gaan we dit jaar ook weer doen. Maar er zijn ook de nodige borrels, pizza- en spelletjesavonden. In mei hebben we een uitje waar we in grote getalen naartoe gaan. Om het werk heen is er ook aandacht voor elkaar en dat maakt dat je je heel erg thuis voelt. Je bent overigens niks verplicht. Het is laagdrempelig, ook als je geen zin of tijd hebt, geen probleem! Je bepaalt zelf waar je aan mee doet en die vrijheid voel je ook, dat is fijn.”

Wil jij ook zo’n leuke baan als Ruud? Neem dan eens contact op met Elke, zij gaat graag met je in gesprek!

Leuk artikel? Lees ook het verhaal van Sven of Naima.