Medewerker in de spotlight: Sven

In september vorig jaar is Sven begonnen als Werkvoorbereider Technische Dienst bij Padifood in Oss. Ze zijn de afgelopen periode flink gegroeid en het team van de technische dienst is vrij nieuw. Sven ziet het als een uitdaging om samen met zijn collega’s de interne structuur van de afdeling helemaal op poten te krijgen. Dat vergt tijd, maar dat maakt het ook heel leuk!

Padifood heeft als doelstelling om verse Oosterse maaltijden van restaurantkwaliteit bij je thuis te brengen. Deze ‘kant-en-klaar maaltijden’ zijn verkrijgbaar bij verschillende landelijke supermarkten. De productie vindt plaats in een moderne fabriek, voorzien van hightech technieken. Tegelijkertijd blijven ze authentiek en wordt er ook nog steeds ambachtelijk gewerkt.

“Klein wieltje wordt groot”
Sven werkt als Werkvoorbereider in de Technische Dienst. Hij legt zelf uit wat deze baan inhoudt: “Ik ben Werkvoorbereider en dat wil bij Padifood zeggen dat ik het werk inplan voor de monteurs. Ik beoordeel en prioriteer de jobs die worden aangemeld, bestel de benodigde onderdelen en heb contact daarover met leveranciers. Vervolgens zorg ik dat deze onderdelen op de juiste plek terechtkomen. Ik ben actief betrokken bij het dagelijkse overleg, waarin ik zorg dat problemen in de productie, technische dienst en facilitair, goed geordend en behandeld worden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het magazijn en zorg ik dat het op orde is. Op dit moment heb ik een project opgepakt om het logistieke proces in het magazijn te structureren, digitaliseren en overzichtelijker te maken. Ik krijg de ruimte om het spreekwoordelijke wiel uit te vinden. Dit was een klein wieltje maar is een groot wiel aan het worden”, vertelt Sven.

“Af en toe spring ik zelf bij in het onderhoud, dat is nog niet zo vaak voorgekomen, maar vind ik wel leuk om te doen. Als de nood aan de man is, steek ik zeker ook de handen uit de mouwen. Laatst hadden we bijvoorbeeld een lastige storing waarin ik samen met de monteurs bekijk wat de beste oplossing is. Die samenwerking is heel leuk en gaat ook goed”, aldus Sven.

“Geen uur is hetzelfde”
Op de vraag wat hij leuk vindt aan zijn rol, hoefde Sven niet lang naar te denken: “De diversiteit, geen uur is hetzelfde, dat vind ik fantastisch. En wat ik ook heel leuk vind bij Padifood is dat er veranderingen gaan komen en dat ik daar ook mijn eigen creativiteit in kwijt kan.” Bij Padifood zijn ze ook erg tevreden, we spraken kort met de (tot voorkort) leidinggevende van Sven, Cor: “Sven is leergierig, pakt snel dingen op en is een super gedreven jongeman. Absoluut een aanwinst voor Padifood. Door zijn kennis en kunde heeft hij een flink doorgroeiperspectief. Ik zie hem wel hoog op de ladder eindigen.”

En dit blijkt, want door het vertrek van Cor eind vorig jaar, mag Sven zijn taken waarnemen als Interim Hoofd Technische Dienst*. In deze rol geeft hij leiding aan de medewerkers van de Technische dienst. Daarnaast het meedenken over optimalisatieprojecten, het implementeren van onderhoudsplannen en het beheren van de bijbehorende budgetten, zijn taken die hij momenteel oppakt.

Een match om trots op te zijn
Als wij als Ixxenz bovenstaande feedback vanuit de klant horen, zijn we echt wel trots! We hebben deze twee toch maar mooi samen in contact gebracht. Want nadat wij Sven via Linkedin benaderd hadden voor deze baan, reageerde hij heel snel zodat we hem in contact konden brengen met de juiste personen. Sven: “De samenwerking met Ixxenz is heel fijn. Onder andere de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed in kaart gebracht en samen afgestemd, waar ik heel blij mee ben.“

“Op dit moment werk ik wel wat overuren, maar dat doe ik ook zelf. Ik vind het namelijk veel te leuk om alle technieken te leren kennen en dingen aan te vliegen. Al met al is de stap naar Padifood een goede keuze geweest. Ik leer hier heel veel wat ik in mijn verdere carrière goed kan gebruiken”, besluit Sven.

 

*Update oktober 2023: Inmiddels is Sven dé Hoofd Technische Dienst binnen Padifood en is hij op zoek naar een nieuwe collega die de rol van Werkvoorbereider TD op zich wil nemen. De vacature vind je hier.

Leuk artikel? Lees ook het verhaal van Stan of Bram.