Medewerker in de spotlight: Bram

Sinds oktober 2022 werkt Bram namens Ixxenz als Engineer bij Skippon in Drunen, een ingenieursbureau gespecialiseerd in ondergrondse infrastructuur. Als onderdeel van Gebroeders Van Der Steen, richt Skippon zich op Landmeetkunde en Engineering.

Bram is begonnen als Tekenaar en op het moment dat hij volledig ingewerkt is zal hij de stap naar Engineering gaan maken. Wij gingen met Bram in gesprek, hij vertelt over zijn werkzaamheden, het team en de projecten waar hij zich zoal mee bezighoudt.

Innovatief met waterstof en warmtenetten
Als Engineer bij Skippon werk je aan vraagstukken op het gebied van ondergrondse infra, met als hoofdvraag: wat is de ideale route van A naar B? Bram: “Mijn werkzaamheden zijn over een breed vlak uitgestrekt. Ik houd me bezig met alle verschillende disciplines: Lage- en hoge druk gas, midden- en laagspanning, een stukje telecom, glasvezel en water. Anno 2023 kun je daar ook laadpalen, zonneparken, windmolenparken en warmtenetten aan toevoegen. Daarnaast zijn er een aantal nieuwbouwprojecten die met waterstofgas te maken hebben. Dus eigenlijk heel breed en divers.”

“Momenteel ben ik bezig met een project voor een hypermodern dorp (compleet nieuwe woonwijk). Dat dorp gaat duurzame energiebronnen in energieproductie en energieverbruik in balans brengen door gebruik te maken van groene elektriciteit, warmte en koeling. Hierin speelt waterstof een belangrijke rol. Wij verzorgen de engineering voor onder andere het warmtenet, maar ook de aanleg voor laadpalen, data en overige elektra. Een erg leuk, innovatief en leerzaam project om aan te werken!”, aldus Bram.

Skippon op de kaart
De teams binnen Skippon zijn een mengelmoes van jong en oud: “Jonge en ambitieuze medewerkers, zoals ik, die nog veel willen leren en de ‘oude garde’ waar extreem veel kennis zit. Een goede combinatie. We werken samen voor het team en denken breder dan de eigen taken. Want naast collega Tekenaars- en Engineers, zijn de Landmeters en graafploegen ook onderdeel van het team.”

Op de vraag wat er zo leuk is aan het werken bij Skippon, antwoordde Bram enthousiast: “Ik vind het leuk dat er grote ambitie is om Skippon goed op de kaart te zetten. Waar we voorheen van mond-tot-mond erg bekend waren, willen we nu regionaal bekend staan om onze hoge kwaliteit. Dit doen we door onze krachten te bundelen met o.a. Gebroeders Van Der Steen, waardoor we een samenwerking met een hecht team van collega-bedrijven kunnen realiseren. Vanuit daar kunnen we meer leuke projecten doen en onze disciplines en diensten uitbreiden. De ambitie om andere vormen van projecten te kunnen doen, die iets verder afstaan van alleen landmeetkundige data verwerken, waar pre-engineering de huidige vorm van engineering versterkt. Kortom, genoeg ambitie in de organisatie.”

Nieuwe collega’s
Bram werkt op detacheringsbasis (deta-vast) via Ixxenz bij Skippon. Hij had al langer contact met Ixxenz en was erg blij toen wij hem in de zomer belden met deze leuke uitdaging. De klik was er en de match was dan ook snel geregeld. Recent is er nog een nieuwe collega aangenomen bij Skippon. “Helaas komt hij niet via Ixxenz”, geeft Bram aan. “Maar”, vervolgt hij: “Ixxenz zoekt op dit moment nog een Engineer voor ons, dus wie weet ;-)”

Wil jij ook zo’n leuke baan als Bram, waarin je mag meewerken aan mooie duurzame projecten, gericht op de toekomst? Neem dan eens contact met ons op, dan gaan we graag met je in gesprek!

Leuk artikel? Lees ook het verhaal van Joost of Ruud.