Medewerker in de spotlight: Joost

Joost werkt sinds februari 2022 bij Verbruggen Van den Beucken in Erp. Een familiebedrijf in het Brabantse, iets wat helemaal bij Joost past. Aangenomen als Elektrotechnisch Engineer met als doel om uiteindelijk binnen de organisatie hét elektrotechnisch aanspreekpunt te worden. “Degene die dat nu doet wil de komende jaren een paar stappen terug doen. Hij draagt al zijn (elektrotechnische) kennis met betrekking tot de machines op mij over. Samen kijken we hoe ik daar binnen het bedrijf op mijn eigen manier invulling aan kan geven. Op dit moment is er volop werk voor onze tweeën, dus gelukkig is hij niet meteen weg, want ik heb hem nog hard nodig”, vertelt Joost met een knipoog.

Vanaf het land tot in de krat
In 2010 zijn de twee bedrijven Verbruggen Mechanisatie en Van den Beucken Machinebouw samen Verbruggen Van den Beucken geworden. Waar de een gespecialiseerd is in het ontwerpen van verwerkingsmachines voor champignons, prei en andere groenten (Verbruggen), is de andere een gevestigde naam in het ontwikkelen en bouwen van oogstmachines voor op het land (Van den Beucken). Kortom; samen verzorgen ze het hele proces vanaf het land tot in de krat. Regionaal, maar ook internationaal.

Champignons en vision
Joost heeft zich in het eerste half jaar voornamelijk bezig gehouden met champignonverwerkingslijnen. Ze rollen van het ene project in het andere. Dit gaat voornamelijk om uitbreidingsprojecten, dus bestaande champignonfabrieken die willen groeien en hiervoor meer capaciteit nodig hebben.

Het eerste project waar Joost aan bijgedragen heeft is de totale vernieuwing van een verwerkingslijn. Hiervoor is alles op afstand, in de eigen werkplaats, tot in de puntjes voorbereid om vervolgens in 1 week tijd de lijn te vervangen. Dat betekent zowel de oude lijn eruit als de nieuwe compleet functionerend te plaatsen. “We werken hier binnen het bedrijf dan met z’n allen aan, zowel tekenaars als monteurs, iedereen zet alle zeilen bij om alles op tijd af en werkend te krijgen.”

Joost vervolgt: “Bij een andere klant hebben we eenzelfde verwerkingslijn geïnstalleerd maar dan als uitbreiding op de bestaande lijn. Daar lag iets minder druk op maar het project was wel een stuk groter. Waarbij we ook een ‘Vision-sorteerder’ geïmplementeerd hebben. Daarmee worden de champignons met behulp van camera techniek gesorteerd. Een heel mooi project met heel veel techniek erin, daar maakt mijn elektrotechnische hart wel een sprongetje van. En terwijl we hier nog de laatste puntjes op de i aan het zetten zijn ben ik tegelijk alweer met de voorbereidingen bezig voor het volgende project. We zijn nu met de voorbereiding bezig voor een zelfrijdende Sla-oogstmachine, dat is weer de Van den Beucken kant. Iedere klant is uniek dus geen enkel project is hetzelfde, dat maakt het zo interessant.”

Perfecte match
Inmiddels werkt Joost in vaste dienst bij Verbruggen Van den Beucken, maar hij is begonnen op detacheringsbasis (deta-vast) via Ixxenz. Hij is blij dat Kim (van Balen, directeur Ixxenz) deze match gemaakt heeft, want hij heeft hier zijn plek echt wel gevonden. “De sfeer binnen het bedrijf, het gemoedelijke, de no-nonsense mentaliteit. Alles wordt als een team opgepakt, samenwerken heeft hier echt een betekenis. Daarnaast is het een prachtig bedrijf waar oog is voor de medewerker. Niks over de top, maar het zijn juist de kleine attente acties. Zo staat Perry (Verbruggen, directeur) wel eens in de kantine hamburgers of eieren voor iedereen te bakken of worden er op Valentijnsdag bonbons besteld om mee te nemen voor het thuisfront. Perry is daar erg goed in, dat wordt door iedereen ook echt ontzettend gewaardeerd en dat merk je in de hele organisatie!”

Wil jij ook zo’n leuke baan als Joost? Neem dan eens contact met ons op, dan gaan we graag met je in gesprek!

Leuk artikel? Lees ook het verhaal van Shanna of Sven.