Exclusieve werving = Succesvolle recruitment

Steeds vaker krijgen we van klanten het verzoek om op basis van Werving & Selectie te werven. Hoewel wij graag de voordelen van detachering benadrukken, willen wij hier uiteraard wel in meedenken. Wanneer je als organisatie de nieuwe medewerker direct in dienst wil nemen, kun je bij Ixxenz terecht voor Werving en Selectie op basis van exclusiviteit.

De naam zegt het al, wij gaan exclusief met jouw vacature aan de slag en nemen de hele procedure van je over. Dit betekent dat je de vacature alleen bij ons neerlegt, geen andere bureaus in de arm neemt en ook zelf geen tijd steekt in het werven van kandidaten. Kortom, we nemen de hele procedure van je over.

Voordelen van exclusieve werving
Wanneer we exclusief werken kunnen we de werving met naam en toenaam aanpakken. Dit resulteert in een hogere respons, omdat kandidaten een concrete optie krijgen en we ze niet hoeven te enthousiasmeren met termen zoals bijvoorbeeld ‘een mooie organisatie bij ons in de regio’.

Ons gigantische netwerk komt hier goed van pas. We kunnen gericht zoeken in ons eigen bestand en uitbreiden via onze connecties op LinkedIn. Dit, gecombineerd met de tijd die we kunnen investeren, maakt exclusieve werving een krachtig instrument.

Aan het begin van de samenwerking wordt er een retainer fee betaald, wat de wederzijdse commitment versterkt. Hiermee kunnen we ons volledig wijden aan het vinden van de meest geschikte kandidaat voor de vacature. Want het werk vraagt immers om veel inspanning en zorgvuldigheid.

Werven met Ixxenz betekent
Afspraak = afspraak. En dit geldt natuurlijk wederzijds. Bij aanvang zullen we duidelijke afspraken maken voor de manier van samenwerken, bereikbaarheid, snelheid van de procedure (lees hier waarom doorpakken gewenst is), open visie en wederzijds vertrouwen.

Wij maken concrete afspraken over de termijn waarin de vacature vervuld moet worden en verzorgen tussentijdse evaluaties. We houden precies bij wat we doen aan de werving en wat de reacties en onze ervaringen zijn. Wanneer we voorzien dat het toch lastiger is dan verwacht, gaan we met je in gesprek. Kunnen er concessies gedaan worden, bijvoorbeeld op een stukje ervaring of salaris technisch? Zijn er mogelijkheden voor (om)scholing, zodat we de doelgroep kunnen vergroten?

Hoe ziet een succesvolle procedure eruit?

  1. We starten met een uitgebreide intake. Één of twee medewerkers van Ixxenz komen langs bij jullie op locatie om de vacature door te spreken, de afdeling te zien en eventueel ook collega’s op de werkvloer te ontmoeten. Zo krijgen we een helder beeld over de cultuur in jullie organisatie, het type persoon wat past en waar je nu eigenlijk precies naar op zoek bent.
  2. We hebben de expertise in huis om een wervende vacaturetekst op te stellen, waarin we zowel de functie als jullie organisatie, goed profileren.
  3. Vervolgens starten we de wervingsprocedure. We maken hierbij gebruik van ons eigen kandidatenbestand en uitgebreide netwerk op LinkedIn. Jullie hebben binnen Ixxenz een vast contactpersoon, maar we werken met het hele team aan de vacature.
  4. We nemen de hele procedure van jullie over. We screenen cv’s, voeren intake gesprekken en verzorgen waar nodig ook een keurige afwijzing. Pas wanneer wij zeker weten dat een kandidaat past op de functie en in jullie organisatie, stellen we deze aan je voor en plannen we een kennismakingsgesprek bij jullie op locatie.
  5. Bij wederzijdse interesse wordt er eventueel een vervolggesprek, rondleiding of afrondend gesprek gepland. Gedurende deze fase blijven wij nauw betrokken bij de procedure en adviseren we je waar nodig. Dit kan gaan over het verloop van de procedure of bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden. Omdat wij ook de kandidaat al goed kennen, kunnen we hier passend advies in geven.

Exclusief met Ixxenz aan de slag?
Doorgaans spreken we een exclusieve periode van 3 maanden af. Door de commitment met je aan te gaan, durven we te stellen dat wij jouw – moeilijk invulbare – technische vacature, toch weten te vervullen. En ook nog eens binnen de gestelde termijn.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem contact op met Kim (06-46610842) of Martijn (06-29577680) om een afspraak te maken.