Je baan opzeggen maar nog geen nieuwe baan. Waarom dit wel of niet een goed idee is?

Iedere week is het weer hetzelfde liedje. Aan het eind van het weekend heb je buikpijn en je krijgt het al benauwd als je aan de maandagmorgen denkt; je moet weer naar je werk. Duidelijke tekenen dat je niet meer helemaal lekker op je plek zit bij je huidige werkgever.

Wat ga je nu doen? Zet je door en blijf je jezelf toch naar je werk slepen? Ga je naast je huidige werk actief op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of zeg je misschien je baan al op zonder iets nieuws in het vooruitzicht te hebben?

Waar moet je rekening mee houden?
Het opzeggen van de huidige baan zonder plan of alternatief is iets wat steeds meer mensen doen. De huidige arbeidsmarkt geeft er immers de ruimte voor. Toch is dit iets waar je goed over na moet denken en waarbij je met een hoop zaken rekening moet houden. Zet daarom goed de voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje en zorg ervoor dat je een helder plan hebt voordat je deze keuze maakt. Een aantal van deze voor- en nadelen hebben we hieronder alvast voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van ontslag zonder nieuwe baan:

Nadelen van ontslag zonder nieuwe baan:

Kies voor jezelf!
Als je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet en een plan hebt kun je de keuze maken. Of je nu wel of niet in het diepe springt; kies in ieder geval voor jezelf! Wat is voor jou belangrijk in een baan en waar haal jij, je werkgeluk uit?

Je hoeft dit niet allemaal alleen te doen. Je kan natuurlijk hulp vragen bij vrienden en/of familie, maar ook een detacheringsbureau kan je helpen in dit proces. Hier werken ervaren consultants en recruiters die je heel goed kunnen adviseren en begeleiden. En, ook niet onbelangrijk, de markt kennen. Bij Ixxenz helpen we je graag. We nemen uitgebreid de tijd om er zo samen met je jou voor te zorgen dat jij het werkgeluk weer gaat vinden.

Toch nog twijfel?
Ook als je de knoop nog niet definitief hebt doorgehakt, kunnen we je helpen en adviseren. Op het moment dat je daarna eenmaal de keuze hebt gemaakt om te switchen hoef je natuurlijk nog niet meteen je baan op te zeggen. Het feit dat je die keuze maakt, het heft in eigen handen neemt, geeft je direct al een beter gevoel.

Ben je benieuwd hoe wij dit doen en welke mogelijkheden wij je kunnen bieden? Neem dan contact op met Shanna Laemers of Elke van Esch, zij staan voor je klaar om deze nieuwe stap samen met jou aan te gaan!