“Je kunt het eigenlijk geen procedure noemen”

“Mill Panel is een groeiend bedrijf dat gevestigd is in het Noord Brabantse Mill. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van geïsoleerde panelen en deurpanelen. Mill Panel staat voor innovatie en kwaliteit. Om aan de huidige vraag en de groeipotentie van ons bedrijf te voldoen gaan we ons bedrijfsbureau uitbreiden met een Junior Supply Chain Manager.”

Zo begon de vacature waarvoor wij half oktober 2022 het verzoek kregen om onze tanden in te zetten. Een maand later is onze medewerker Mika gestart in deze functie. Je kunt wel stellen dat het een succesverhaal is, eentje uit het boekje. Samen met Bertil Kremers (Productiemanager bij Mill Panel) blikken we terug.

Even voorstellen
“Ik ben Bertil Kremers, productiemanager bij Mill Panel. Ik ben verantwoordelijk voor het hele operationele gedeelte; dat betekent bij Mill Panel vanaf inkoop, planning, de productie zelf, expeditie tot en met de aftersales (de service- en klachten-/claimafhandeling). Dit doe ik nu bijna 2 jaar en daarvoor heb ik al mijn hele leven in kozijnen- en deurenland gewerkt, bij verschillende bedrijven. Altijd in een operationeel verantwoordelijke rol. Wat het dan bij Mill Panel zo leuk maakt? Het is nog een relatief klein bedrijf, het heeft nog een beetje het gevoel van een familiebedrijf alhoewel het dat niet meer is. Sinds 2 jaar is het overgenomen door een investeringsmaatschappij. Maar goed, het karakter van het bedrijf lijkt nog steeds wel erg op dat van een familiebedrijf. Informeel en korte lijnen, dat vind ik wel z’n charme hebben.”

De samenwerking
“Eigenlijk stond de vacature nog maar heel kort open”, vertelt Bertil. “Intern waren een paar collega’s doorgegroeid waardoor er werk bleef liggen en zodoende hebben we een nieuwe vacature gecreëerd. Onze Procesmanager Koen had in het verleden wel eens contact met Ixxenz gehad en vond het een goed idee om jullie in te schakelen. Daarna ging het snel: Koen stuurt een mailtje naar Kim (van Balen – Directeur Ixxenz) met de vacature en we krijgen het cv van Mika terug. Die hebben we op gesprek uitgenodigd en aangenomen.”

“Het ging allemaal zo snel, je kunt het eigenlijk geen procedure noemen. Mika is wat dat betreft uitzondering op de regel want het ging wel heel vlug. Maar ja de klik was goed en Mika was snel beschikbaar, dus win-win.  En hij komt ook nog eens uit Mill, wat wil je nog meer?”, aldus Bertil.

Heel fijn dat Bertil het zo heeft ervaren, daar zijn we voor 🙂 . Uiteraard gaat er van onze kant toch wel wat werk inzitten. Kim vult aan: “Ik ken Koen goed en heb hem uitgebreid gesproken om precies in kaart te brengen waar ze naar op zoek zijn. Naar welk type persoon, hoe de werkzaamheden eruit zien en wat de kansen en uitdagingen in de rol zijn. Nadat we dit helder hadden hebben we een profiel opgesteld, waar Mika inderdaad heel snel op reageerde. We hebben hem uitgenodigd voor een gesprek bij ons op kantoor, waar bleek dat hij heel veel boxen aan vinkte. De rest is geschiedenis.”

Wat vertel je anderen over Ixxenz?
“Haha, dat is een goeie vraag. Ik ben daar positief over, want we zijn hartstikke blij met Mika. Keerzijde is wel dat ik het een dure oplossing vind. Maar eerlijk is eerlijk, we hadden elkaar anders nooit gevonden. Wij hem niet en hij had ook niet verwacht dat hij in zijn ‘eigen dorp’ een baan kon vinden.”

Het contact tussen Mill Panel en Ixxenz is constructief. Wekelijks is er per mail contact om Mika zijn uren te accorderen, via een fijn en overzichtelijk pakket. Verder hebben we geplande momenten staan om te evalueren. Dat is voor nu voldoende geeft Bertil aan: “We werken nu met 60-70 man en we zijn ambitieus en willen groeien, maar hebben nog niet duidelijk hoe die groei vorm gaat krijgen. Naar verwachting komt dit in de tweede helft van dit jaar, dus dan zal het contact met Ixxenz wel weer toenemen.”

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe collega, die misschien wel om de hoek woont? Neem eens contact op met Kim (06-46610842), ze vertelt je graag over onze mogelijkheden!
Wil je meer weten of Ixxenz en hoe wij te werk gaan? Lees ook onze blog: Waarom samenwerken met een detacheringsbureau?