Offboarding > minstens zo belangrijk als onboarding!

Zomaar een verhaal wat we in de markt hebben gehoord: iemand heeft zijn baan opgezegd en wordt vervolgens, in de uitwerkperiode, alleen maar tegengewerkt door zijn leidinggevende. Met als resultaat dat de medewerker de organisatie verlaat met een bittere nasmaak. Dat moet beter!

Natuurlijk is het niet leuk wanneer een medewerker je organisatie gaat verlaten. Jullie hebben immers in elkaar geïnvesteerd en nu wordt die kennis en ervaring bij een andere werkgever ingezet. Toch hoort het erbij. In deze blog geven we je inzicht over waarom iemand zou willen switchen, wat jij als werkgever kunt doen om het verloop zo laag mogelijk te houden en, als het dan toch zover is, hoe de ideale offboarding eruit ziet.

Waarom switchen van baan?
Gemiddeld wisselen mensen in Nederland 1x in de 5 jaar van baan. De voornaamste reden hiervan is het salaris en daarna volgen ‘meer uitdaging’, ‘betere arbeidsvoorwaarden’ en ‘meer persoonlijke ontwikkeling’. Ook het feit dat het nu goed gaat met de economie en er een grote krapte op de arbeidsmarkt is, lijkt een goede reden om van baan te switchen. Het risico is minder groot en áls de nieuwe baan dan niet bevalt, zijn er nog veel andere banen beschikbaar. Uiteraard proberen we bij Ixxenz dit risico zoveel mogelijk te beperken 😉

Goed werkgeverschap
Zorg ervoor dat je altijd je een goed werkgever bent. Verzorg een goede pre- en onboarding. Zorg dat jouw salarishuis klopt, niet alleen voor nieuwe medewerkers maar juist ook voor de medewerkers die al bij je in dienst zijn. Betrek je medewerkers bij projecten, zorg dat ze uitdaging in hun werk (blijven) houden en dat er ruimte is voor ontwikkeling of doorgroeien. Wil je meer lezen over goed werkgeverschap? Klik dan door naar deze blog.

Let wel, je kunt nog zo goed zijn voor je medewerkers en alles voor ze over hebben. Toch zijn er altijd medewerkers die na 5 of 10 jaar onrustig worden en op een andere plek nieuwe energie willen krijgen. Juist voor hen is een goede offboarding zo belangrijk!

Ideale offboarding
Stel je voor: jouw beste medewerker heeft een nieuwe baan gevonden, bij de buren nota bene. Hoe ziet het vervolg er nu uit en hoe ga je de offboarding inzetten.

Wat levert een goede offboarding op?
Toch nog best wel wat moeite voor een medewerker die weggaat, hoor ik je denken. Maar vergeet niet, de wereld is klein, je weet nooit wat je in de toekomst nog aan elkaar hebt. Direct of misschien wel indirect. Omdat je het gevoel en het contact bij de medewerker altijd goed en netjes hebt gehouden, onthoudt hij dit ook. Wie weet trek je wel nieuwe collega’s aan omdat de medewerker altijd zo positief over jou en je organisatie praat. Of promoot de medewerker jou bij de nieuwe werkgever en valt er zakelijk nog winst te behalen.

Kortom, neem de moeite om je medewerkers op een prettige manier te laten gaan. Want niets is beter dan dat je als goed werkgever in de markt wordt gezet. Bedenk tevens dat de negatieve verhalen net zo snel, al dan niet sneller, verspreid worden.

Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen en hoe we samen succesvol vacatures kunnen vervullen? Neem eens contact op met Roy of Kim, zij vertellen je graag meer over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen! Bel 0413 – 729 009 of mail naar info@ixxenz.nl