Pre- / Onboarding van nieuwe medewerkers

Het verlossende telefoontje komt binnen, de sollicitant belt je op om te zeggen dat hij/zij de baan accepteert en akkoord gaat met alle voorwaarden. Euforie voert de boventoon en je gaat aan de slag om alles in orde te maken. Vaak duurt het nog even voor de kandidaat ook in dienst komt en dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed contact houdt. Zodat de kandidaat enthousiast blijft.

Dat dit nog niet zo makkelijk is, blijkt uit onderzoek van BambooHR. Hierin geeft 44% van de kandidaten aan dat ze al in de eerste week na het tekenen van het contract spijt of twijfels hebben over het accepteren van een baanaanbod. Zo’n 70% van de kandidaten weet binnen een maand of de baan ook echt hen past en of het overeenkomt met hoe de baan is voorgespiegeld.

In deze blog nemen we je mee in het proces van preboarding en onboarding. Hierdoor vergroot je de kans dat nieuwe collega’s die je met veel moeite hebt weten binnen te halen, niet weer op korte termijn vertrekken of spijt krijgen van hun keuze.

Een goede Preboarding waarom is het van belang?
Preboarding is het proces van betrokkenheid met nieuwe medewerkers vóór de officiële startdatum.

Wat houdt een goede onboarding in?
Onboarding is het proces om nieuwe medewerkers in de organisatie te integreren. Dit vindt plaats tijdens de eerste weken en omvat vaak verschillende activiteiten zoals trainingen en kennismakingen met medewerkers. Wat kan je als organisatie doen om de onboarding goed te laten verlopen:

Bij Ixxenz vinden we een goede pre- en onboarding enorm belangrijk. Na het zetten van de handtekening blijven we betrokken en zorgen we ervoor dat je goed terecht komt op je nieuwe werkplek. Hoe we dit doen? We verzorgen een welkomstpakket, hebben regelmatig telefonisch contact en komen ook langs op je nieuwe werkplek.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging neem dan eens contact op met ons. We helpen en begeleiden je graag om de voor jou “perfecte” uitdaging te vinden. Je kan ons bereiken via info@ixxenz.nl of 0413-729009.

 

Lees ook onze blog over Offboarding!