Pensioensopbouw via StiPP; wat houdt dat in?

Voor sommigen lijkt het nog ver weg, bij anderen komt het al dichterbij: later. Niet onverstandig om daar af en toe eens over na te denken. Ben je bijvoorbeeld al begonnen met het opbouwen van een pensioen? Bij veel bedrijven wordt dit volgens CAO geregeld. Je neemt dan automatisch deel aan een pensioenregeling en dus wordt er een potje opgebouwd wat je, als je met pensioen bent, maandelijks uitgekeerd krijgt.

Bij Ixxenz werken wij veelal met deta-vast contracten en hierdoor merken wij dat er vanuit potentiële medewerkers toch wel vragen zijn over die pensioensopbouw. Want wordt er wel pensioen opgebouwd, ook als je weet dat je na een afgesproken periode in dienst komt bij de opdrachtgever? Jazeker, is het antwoord. Volgens de ABU-CAO dragen wij pensioenpremie voor je af bij pensioenfonds StiPP.

Wat is pensioen?
Laten we bij het begin beginnen; wat houdt pensioen eigenlijk in? Nadat je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt, zijn er verschillende mogelijkheden om inkomsten te verwerven om in levensonderhoud te kunnen voorzien. In Nederland wordt er gesproken over 3 pijlers:

Aanvullend pensioen
In deze blog richten we ons op het aanvullend pensioen wat wordt opgebouwd wanneer je bij Ixxenz in dienst komt. Dit doen we via het StiPP Pensioenfonds. StiPP hanteert 2 verschillende pensioenregelingen, elk met een verschillende looptijd en verschillende premies.

Pensioengrondslag, wat?
We zien de vraagtekens al verschijnen. Pensioengrondslag, wat betekent dat nou weer? De pensioengrondslag is je bruto salaris minus de franchise. Franchise? Weer een term die we niet kennen. De franchise is een vast bedrag per uur, waarover geen pensioen wordt opgebouwd. Dit bedrag is in 2023 vastgesteld op € 7,86. Daarnaast geldt er een maximaal pensioengevend uurloon van € 35,77. Verdien je meer, dan bouw je over dit bedrag geen pensioen op.

Als voorbeeld een klein rekensommetje: stel je verdient € 20,00 bruto per uur, dan wordt de pensioenpremie berekend over ( € 20,00 – € 7,86 =) € 12,14. Ixxenz draagt hier (zowel bij de basisregeling als de plusregeling) 8% premie over (8% x € 12,14 =) € 0,97 per gewerkt uur. Wanneer je in de plusregeling komt, betaal je zelf nog 4% extra, wat neer komt op € 0,49 per gewerkt uur.

Pensioen bij Ixxenz
Kortom; ook wanneer je bij Ixxenz in dienst komt, wordt er ook pensioen voor je opgebouwd. Zoals je hierboven kunt lezen zijn er recent wat wijzigingen geweest. Gelukkig houden we dat allemaal voor je bij en heb je daar zelf geen omkijken naar.

Klinkt interessant, toch? Wil jij weten wat voor een mogelijkheden er voor jou op de arbeidsmarkt zijn? Neem eens contact op met Shanna of Elke. Wij gaan graag vrijblijvend het gesprek met je aan en denken met je mee! Bel ons op 0413 – 729 009 of mail naar info@ixxenz.nl