Salarisverhoging, jij vindt dat je dat wel verdient hebt. In deze arbeidsmarkt waarin het minstens zo belangrijk is om een goede medewerkers binnen boord te houden, zorgen werkgevers er doorgaans wel voor dat dit in de gaten wordt gehouden. Een structurele verhoging of een stapje omhoog op de schaal. Toch geldt dit (nog) niet voor elke werkgever. Niet omdat ze niet willen, maar vooral omdat ze het, door de waan van de dag, vergeten. Niet handig, klopt, maar voor jou als medewerker hét moment om zelf aan de bel te trekken!
Ga in gesprek met je leidinggevende
Het gesprek aangaan, vindt iedereen spannend. Toch hoort het erbij. De eerste stap heb je reeds gezet, je hebt voor jezelf besloten dat je niet voldoende verdient en dat hier verandering in moet komen. Dat is de basis. Vraag vervolgens een gesprek aan, geef daarbij aan dit je het over een loonsverhoging wilt hebben. Je leidinggevende kan zichzelf hier alvast op voorbereiden en onderzoek doen. Of bespreek het tijdens het functioneringsgesprek. Tijdens dit gesprek is het logisch dat salarisverhoging wordt besproken, je werkgever weet dat de vraag kan komen als hij/zij er al niet zelf mee komt. Ervan uitgaande dat het een positief functioneringsgesprek was dan 😉
Jouw salarisgroei verwezenlijken – 5 tips
Salarisonderhandelingen kunnen intimiderend zijn, maar met de juiste aanpak en bovenstaande tips kan je jezelf in een positieve positie plaatsen. Onthoud dat je waarde hebt en dat het gesprek aangaan over je salarisverwachtingen een belangrijke stap is in je professionele groei. Dus, bereid je voor, glimlach en wees niet bang om die verdiende verhoging te vragen.
Lees ook: Je baan opzeggen, hoe doe je dat?