Werk-privé balans – wat kan je als werkgever doen?

Al eerder gaven we tips hoe je kan zorgen voor een betere werk-privé balans deze vind je hier. Niet alleen als werknemer kan je letten op bepaalde zaken, maar als werkgever kan je hier ook aan bijdragen. Zeker in de huidige tijd waarin het vinden van nieuwe medewerkers een uitdaging is, is het van belang dat je als bedrijf hier goed over nadenkt.

Goed werkgeverschap is heel belangrijk en werk-privé balans is daar een belangrijk onderdeel van. Wat kan je als organisatie doen voor je personeel om te zorgen voor een goede werk-privé balans en waarom is dit zo belangrijk. In deze blog vertellen je waarom het slim is om te investeren in een goede werk-privé balans voor werknemers. Verder geven we ook een aantal voorbeelden wat je allemaal zou kunnen doen zodat medewerkers deze balans ervaren.

Zoals je hierboven kan lezen heb je als organisatie veel baat bij medewerkers die goed in hun vel zitten en het gevoel hebben dat ze vanuit hun werkgever gesteund worden. Een goede werk-privé balans is natuurlijk voor iedereen anders en wat de ene medewerker prettig vindt, sluit misschien helemaal niet aan op iemand anders. Hieronder vindt je een aantal voorbeelden wat je als organisatie kan doen of invoeren voor een goede werk-privé balans.

Bij Ixxenz is de werk-privé balans gelukkig goed op orde. Er wordt goed rekening gehouden met ieders privé situatie. Er is veel flexibiliteit en vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren op een manier die bij je past. Iedereen wordt in zijn/ haar kracht gezet wat ervoor zorgt dat je kan floreren in de werkzaamheden die je uitvoert. Wil je ook graag werken in een organisatie met een fijne bedrijfssfeer en heb je ervaring binnen de recruitmentbranche, neem dan eens contact op met Kim van Balen op 06-46610842 om de mogelijkheden te bespreken. Of lees hier de vacature die we moment vacant hebben: Recruitment Consultant bij Ixxenz